latinica  ћирилица
19/07/2017 |  19:08 ⇒ 20/07/2017 | 10:58 | Аутор: РТРС

Ко води специјални рат против Републике Српске? (ВИДЕО)

Већ дуже вријеме против Републике Српске води се специјални рат, чији је циљ урушавање најважнијих институција, изјавио је предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому ПС БиХ Сташа Кошарац. Каже да специјални рат против институција Српске води лидер СДА Бакир Изетбеговић са којим сарађују и појединци из Савеза за промјене.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

Лидер СДА Бакир Изетбеговић и поједници из тзв. СзП-а специјалним ратом желе да уруше институције Републике Српске, упозорава Сташа Кошарац. Он тврди да министар безбједности Драган Мектић званичнике Српске напада по договору са Изебеговићевим сарадницима, међу којима је директор ОБЕ Осман Мехмедагић.

- Подаци које Мектић и високи функционеру СзП-а износе и пласирају у јавност потичу директно из АИД-а. АИД и даље постоји и дубоко је инфилтирана у све заједничке институције у Сарајеву. АИД је и даље под контролом СДА - каже Кошарац.

Кошарац поручује да је у специјалном рату посебна мета предсједник Милорад Додик. Чим су Тужилаштва БиХ објавили да неће бити оптужница због референдума о Дану Републике, Изетбеговић је искористио политички утицај на Тужилаштво како би предсједника Српске оптужио за наводно кршење Дејтона, поручује Кошарац.

- Императив им је да се Милорад Додик, Жељка Цвијановић, политичко руководство Републике Српске бави питањима у Суду и Тужилаштву БиХ. На тај начин да их дискредитују и на тај начин да их скрену са њихових основих права и улога, а то је да штите интересе Републике Српске - тврди Кошарац.

Реаговао је и министар безбједности Драган Мектић. Није дематовао наводе Сташе Кошарца, али је поручио да Кошарац не може говорити о питањима из области безбједности у БиХ.

- Сматрам да је Сташа Кошарац некомпетентан да о томе говори. Нерадо коментаришем све оно што је он изјавио из оног административног центра у Лукавици, зато што је оно био посао великог криминала, та зграда која никоме није била потребна - каже Мектић.

Потпредсједник Народне скупштине Српске Ненад Стевандић упозорава да су прошлих неколико дана на конферацијама за новинаре лидер СДА Бакир Изетбеговић и високи фунцкионер СДС-а Драган Мектић имали сличне поруке. Срби у Сарајеву нису јединствени и то омогућава нападе на Српску.

- Они су успјешни, зато што смо се ми подијелили и они неће престати док се ми не ујединимо - каже Стевандић.

Реаговали су и из Удружења "Част отаџбине" из Београда. Саопштили су да приједлог министра безбједности БиХ Драгана Мектића о заједничком дјеловању СДА и СДС-а служи да би се прикриле њихове активности, јер су већ одавно у Савезу за рушење Републике Српске.