latinica  ћирилица
19/07/2017 |  18:12 ⇒ 21:00 | Аутор: РТРС

Фоча: Уједињеној Српској приступила два одборника СДС-а (ВИДЕО)

Уједињена Српска данас је представила свој новоформирани одбор у Фочи. Одбору су приступила и два досадашња одборника СДС-а.
Фоча - Уједињена Српска - Фото: РТРС
Фоча - Уједињена СрпскаФото: РТРС

Отварање врата младим људима како би конструктивним идејама допринијели бољем социо-економском развоју и рад у интересу свих грађана Фоче, опредјељење је Уједињене Српске у овој локалној заједници.

- Ми желимо да Фочи дамо један нови сјај, да привучемо што већи број како домаћих, тако и страних инвестиција, како би се ријешио један од горућих проблема у Фочи, а то је смањење стопе незапослености - каже Мирослав Матовић, предсједник ОО Уједињене Српске Фоча.

Рад на запошљавању и заустављању одлива младих из Фоче, привукао је у редове Уједињене Српске и два дојучерашња одборника СДС-а, који не крију незадовољство у сада већ бившој странци.

Један од њих- Младен Кулић, каже да је овај поступак изазван незадовољством руководством СДС-а и њеним односом према омладини општинског одбора Фоча, гдје је, како каже, група појединаца са врха странку приватизовала и ради само у  личном интересу.

Други бивши СДС-ов одборник Младен Чанчар, такође је незадовољан радом врха странке који, како каже, тјера СДС у пропаст.

- Ја нисам више хтио да будем дио те приче - истиче Чанчар.

Уједињена Српска успјела је да избрендира идеологију коју друге странке или немају или је оскудна, задовољно истиче први човјек ове странке. Ненад Стевандић.

- Наша идеологија је уједињење, нема сукоба међу браћом, те равноправно представљање сваког краја Републике Српске и равноправан развој - истиче Стевандић.

Одборници који су приступили Уједињеној Српској у локалном парламенту биће дио скупштинске већине с подршком начелнику Радисаву Машићу.