latinica  ћирилица
19/07/2017 |  14:29 | Аутор: РТРС

Мурињо: У Јунајтеду још 15 година

Менаџер Манчестер Јунајтеда Жозе Мурињо планира да остане у енглеском великану још 15 година и остави траг као што је легендарни Сер Алекс Фергусон.

Португалац је прошлог љета стигао на Олд Трафорд и већ у првој сезони освојио три трофеја - Лигу Европе, Лига куп и Комјунити шилд.

- Спреман сам за такав подухват, да будем још 15 година у Манчестеру, желим да останем толико. Зашто да не? - рекао је 54-годишњи Мурињо.

Он је дошао у Манчестер као насљедник неуспјешних менаџера Дејвида Мојеса и Луја ван Гала који су наслиједили легендарног Фергусона који је на тој позицији био 27 година.

- Каријера Фергусона је јединствена. Мислим да нико не може да је достигне и води исти клуб толико година, па чак ни да буде у истој лиги. Посљедњи са сличном причом је Арсен Венгер, али тога у модерном фудбалу више нема. Ако имаш успјех остајеш, у супротном идеш - поручио је Мурињо.

Гдје год да је радио Мурињо је освајао титуле и биљежио успјехе, тако је било у Порту, Челсију у два наврата, Интеру, Реал Мадриду, а у првој сезони на Олд Трафорду је наговестио исти епилог.

Извор: Танјуг