latinica  ћирилица
19/07/2017 |  14:24 | Аутор: РТРС

Шта ће бити с Марејем до краја сезоне?

Да ли ће најбоље рангирани тенисер свијета Енди Мареј наступати ове сезоне, или је она за њега завршена, мистерија је која још чека на одговор.

Мареј је недавно повриједио кук, због чега је у суботу ишао на преглед у Швајцарску. Послије тога се није оглашавао, већ је у Британији учествовао у спортским емисијама, у којима је углавном причао о породици

Иако су поједини британски таблоиди јавили да би операција, која је наводно "извјесна", сигурно значила крај сезоне за "свјетског броја 1", ту информацију демантовали су организатори Кина опена.

- Бранилац титуле на нашем турниру вратиће се код нас и 2017, што ће му бити седмо учешће - поручили су из Пекинга, приложивши и његову изјаву која гласи "Вратићу се овог октобра на Кина опен".

У тој врло штурој изјави нема појашњења значи ли то да ће Енди до октобра паузирати, па остаје мистерија да ли стварно слиједи операција и дугачак одмор за Мареја, или је са њим, ипак, све у реду.

Ове сезоне, Енди Мареј је освојио турнир у Дубаију, у финалу Дохе је изгубио од Ђоковића, у полуфиналу Ролан Гароса је поражен од Стана Вавринке, а на Вимблдону га је елиминисао Сем Квери у четвртфиналу.

Паузира ли до октобра, изгубиће 960 бодова и то: 600 АТП бодова са прошлогодишњег тунира у Синсинатију (пораз у финалу од Чилића) и 360 са УС Опена (пораз у четвртфиналу од Нишикорија).

Тиме би могао да изгуби прво мјесто на АТП листи, на којој води са 7.550 бодова, а за њим слиједе Рафаел Надал са 7.465, Роџер Федерер (6.545), Новак Ђоковић (6.325) и остатак конкуренције.

Извор: Танјуг