latinica  ћирилица
19/07/2017 |  13:42 ⇒ 18:14 | Аутор: РТРС

Приједор: Александар Миљуш нови замјеник градоначелника

Одборници Скупштине града Приједора на данашњем засједању једногласно су изабрали досадашњег одборника СНСД-а Александра Миљуша за новог замјеника градоначелника.
Приједор - Скупштина града - Фото: РТРС
Приједор - Скупштина градаФото: РТРС

Мјесто замјеника градоначелника Приједора је упражњено од 22. маја, када је изненада преминуо тадашњи замјеник градоначелника Драго Тадић.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић истакао је са скупштинске говорнице да питање избора новог замјеника није било разматрано све до сада, јер су поштовани православни обичаји.

"Након консултација, које су вођене приликом формирања ове скуштинске већине мјесто замјеника градоначелника припало је СНСД-у и након овог периода предложен је нови кандидат за замјеника", рекао је Ђаковић.

Он је одборницима прије тајног гласања поручио да је изашао са овим приједлогом у нади да ће бити подржан и да ће се тиме омогућити даљи несметан рад Градске управе.

Након тајног гласања и једногласне одлуке са 26 гласова "за" Александар Миљуш је као нови замјеник градоначелника положио свечану заклетву.

Миљуш је по струци специјалиста дјечије хирургије, од 2010. године обавља функцију шефа канцеларије Фонда здравственог осигурања Републике Српске.

Одборник је у Скупштини града Приједора у другом мандату. Познати је приједорски рукометаш и истакнути спортски радник. Члан је Управног одбора Рукометног савеза Републике Српске и члан Извршног одбора Рукометног савеза БиХ.

Извор: СРНА