latinica  ћирилица
19/07/2017 |  12:06 ⇒ 14:44 | Аутор: РТРС

Новаковић: Новац из градског буџета само политички подобнима

Покрет успјешна Српска упозорио је данас да је 1,5 милиона КМ за спорт из буџета града Бијељине подијељено политички подобним клубовима, који су блиски владајућој коалицији у граду окупљеној око странака СДС и ПДП.
Успјешна Српска - Фото: СРНА
Успјешна СрпскаФото: СРНА

Спортски радник Жарко Новаковић рекао је на конференцији за новинаре Градског одбора Покрета у Бијељини да о расподјели новца одлучује Савјет за спорт као политичко тијело и да је политизацијом спорта занемарен интерес развоја дјеце и младих у Семберији под једнаким условима.

"Само политички подобни људи могу добити средства за спорт из буџета Бијељине, а небитни су спортски резултати и улагање у здравље и у спортске каријере омладине у граду", тврди Новаковић.

Он каже да се као тренер Омладинског фудбалског клуба "Зенит" лично увјерио да се новцем свих житеља Семберије политички "намирују" само људи блиски владајућима, јер је 250 дјеце, која тренирају у овом клубу остало без подршке из буџета свог града.

"Иза нас су спортски резултати, дјечаци су прваци Републике Српске и вицепрваци БиХ, али нису спортски резултати и развој омладине приоритети владајућих у Бијељини, него политичка подобност људи у спортским клубовима", закључио је Новаковић.

Он је навео и драстичне примјере гдје је један кошаркашки клуб добио из буџета града 1.000 КМ, док је други, који се такмичи у нижем рангу добио 140.000 КМ, као и бројне сличне примјере неравноправног третирања међу фудбалским и одбојкашким клубовима и у борилачким спортовима.

Извор: СРНА