latinica  ћирилица
19/07/2017 |  11:48 ⇒ 12:45 | Аутор: РТРС

На кампу у Требињу троје врхунских џудиста (ВИДЕО)

У оквиру Љетње школе спорта која се традиционлано одржава у Требињу, под покровитељством Министартва породице, омладине и спорта, стигла је нова смјена младих перспективних спортиста.
Џудо - Фото: РТРС
ЏудоФото: РТРС

Међу њима су и три олимпијца – репрезентативци Босне и Херцеговине, Србије и Црне Горе у џудоу, који се на југу Српске припремају за предстојеће Свјетско првенство, које почиње 1. септембра у Будимпешти.

Из Србије је дошао Александар Кукољ, актуелни шампион Европе и учесник Олимпијских игара у Рију.

- Што се Олипијских игара тиче, брзо сам сумирао утиске и преточио то у добра искуства. Резултати су само почели да се нижу, био сам све бољи и бољи, све је ишло како треба - каже Кукољ.

Спортски камп у Требињу пружа врхунске припреме, сматра олимпијка Лариса Церић, једна од најбољих бх. и европских џудискиња.

- Засигурно је овај камп из године у годину све бољи. Услови су одлични, имамо спаринг партнере, врхунске припреме, кавалитетене тренинге. Све оно што једна капм издваја од других - каже Алиса Церић.

Олимпијске игре су сан сваког спортисте, каже Срђан Мрваљевић, свјетски вицешампион и медитерански побједник из Црне Горе. Он је и троструки учесник Олимпијских игара.

- Мој најбољи успјех на Олимпијским играма је био у Пекингу, 2008. када сам са три побједе био седми, и постигао најбољи успјех црногорске репрезентације икада - рекао је Мрваљевић.

Митар Мрдић, селектор репрезентације Републике Српске у џудоу, рекао је да су ово припреме мјесец дана уочи Свјетског првенства за које се ови тамичари припремају, због чега су им веома важне, јако су тренинзи квалитетни.

Једна од најбројнијих смјена Спортског кампа окупила је 250 младих, перспективних џудиста у свим узрасним категоријама. Упоредо са њима, у Требињу тренира и Савез за спорт и рекреацију инвалида Републике Српске - Голбал.