latinica  ћирилица
19/07/2017 |  10:05 ⇒ 19:48 | Аутор: РТРС

Бањалучанин преваром присвојио 216.600 КМ

Полицијска управа Бањалука поднијела је бањалучком Окружном јавном тужилаштву извјештај против Бањалучанина И.З. /45/ због сумње да је на подручју Бањалуке и Градишке преваром присвојио око 216.600 КМ.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Из Полицијске управе Бањалука је саопштено да је осумњичени од 1998. до јула 2016. године на подручју Бањалуке и Градишке, представљајући се као позната и утицајна личност, доводио у заблуду оштећене да им може обезбиједити запослење, добијање одговарајуће стручне спреме, кредитног пласмана, те посредовање у продаји прехрамбених артикала, машина и друге робе.

Он је на основу усменог договора са оштећенима од њих узимао новац који је задржавао за себе и трошио за личне потребе.

И.З. је тако искоришћавао тешку ситуацију оштећених и са њима најчешће договарао састанак на познатијим мјестима гдје се појављивао у изнајмљеним скупоцјеним возилима.

Био је и одјевен на начин да је остављао утисак да је ријеч о утицајној особи која може да реализује договор, те их на тај начин доводио у заблуду да ће за узети новац завршити обећани посао.

У расвјетљавању преваре у заједничкој акцији под називом "Налог" учествовали су припадници Полицијских управа Бањалука и Градишка.

Извор: СРНА