latinica  ћирилица
29/06/2017 |  18:56 ⇒ 20:44 | Аутор: РТРС

Пријава Босића против Мајкићеве - комисија се ни данас није изјашњавала (ВИДЕО)

О пријави за кршење кодекса који је против посланика СНСД-а у Представничком дому Душанке Мајкић поднио замјеник предсједавајућег овог дома Младен Босић, Заједничка комисија за људска права парламента БиХ ни данас се није изјашњавала.
Сарајево - Парламент БиХ - Фото: РТРС
Сарајево - Парламент БиХФото: РТРС

Саслушан је Славиша Раковић, Босићев савјетник, који је поновио наводе садржане у пријави. Мајкићева је спремна Босићу упутити извињење, но тек када се установи ко је од посланика СДС-а ликовао накн пада акциза. Стога је затражила саслушање посланика СББ-а Дамура Арнаута, чије је ријечи у емисији Аспект и цитирала. Босић каже, за извињење је касно!

У стенограму са засједања Представничког дома БиХ записане су Арнаутове ријечи: „Додик је готов. Неће бити плата и пензија. Ха, ха ха...", којима је у директној реплици Босићу преносио ријечи неког од СДС-ових посланика изречене након сједнице на којој је пао закон о акцизама. Душанка Мајкић спремна је да прихвати да их је исхитрено приписала Босићу, јер је, каже изостала његова реакција на Арнаутово излагање. Но није спремна да пређе преко чињенице да то јесте рекао неко од посланика СДС-а.

- Као човјек сам спремна да се извиним, ако он то није рекао, али то су страшне ријечи. Хоћу да знам ко је виновник те среће и задовољства што неће бити пензија - каже посланик СНСД-а у Представничком дому БиХ Душанка Мајкић.

Босић тврди, ради се о покушаку политичког убиства. Извињење би каже, до данас прихватио, али након данашње расправе је касно.

- Сад сам постао свјестан да сам био наиван мислећи да је Мајкић погрешно чула Арнаута, па додала моје име без икакве намјере. Послије данашње расправе свјестан сам о покушају намјерне дисквалификације - изјавио је замјеник предсједавајућег Представничког дома БиХ Младен Босић.

И Мајкићева и Босић увјерени су да је пресудно Арнаутово свједочење. Да ли ће посланик СББ-а поновити оно што већ јесте рекао јавности.

- Додик је готов, неће моћи ни плате ни пензије исплатити, ха, ха, ха, то се односи на колеге, али ја не видим разлику да ли је то рекао Босић или неко из његове странке - изјавио је Арнаут.

Хоће ли чланови Заједничке комисије за људска права парламента БиХ уочити разлику, видјећемо. Но, предсједавајући ове комисије Борислав Бојић из СДС-а није уочио разлику између пријаве за повреду кодекса и изјаве предсједавајућег Представничког дома Шефика Џаферовића у којој тражи да се Комисија изјасни о напуштању сједница без сагласности чланова Колегијума. Препознајући да Џаферовић очекује дисциплиновање Клуб СДСД-а из овог Клуба поручују да је то њихово демократско право на коме ће истрајавати док Џаферовић пресједава.