latinica  ћирилица
29/06/2017 |  16:21 ⇒ 16:26 | Аутор: РТРС

Зељковић организовао пријем за пионире КК "Челинац"

Начелник општине Челинац Момчило Зељковић организовао је данас пријем за пионире Кошаркашког клуба /КК/ "Челинац" који су освојили шампионску титулу у Лиги младих БиХ.
Челинац: Зељковић, пријем - Фото: СРНА
Челинац: Зељковић, пријемФото: СРНА

На путу до шампионске титуле одиграли су укупно 43 утакмице, забиљеживши 40 побједа и само три пораза.

На завршном турниру играном у Сарајеву у полуфиналу су савладали "Будућност" из Бијељине да би у мечу за трофеј надиграли домаће "Спарсе" са 72:54.

Начелник Зељковић је истакао важност овог успјеха за општину Челинац.

"Овај резултат нас обавезује да у буџету наредне године издвојимо више средстава за наше младе спортисте, а до краја јесени ћемо им створити боље услове за рад тако што ћемо поставити нови паркет у спортској дворани", нагласио је Зељковић и додао да ће златни кошаркаши бити награђени наредног мјесеца у оквиру обиљежавања Дана општине Челинац.

Координатор млађих селекција КК "Челинац" Александар Ћикић рекао је да ниједног тренутка нису оптеретили дјечаке да морају освојити титулу, али је она дошла као плод системског рада.

"У нашем клубу су постављени циљеви који су прије свега васпитно-образовни да изградимо здраве личности, а што се тиче кошаркашких циљева желимо дјецу да учимо кошарку на прави начин", додао је Ћикић.

Кошаркаш Никола Ћетојевић рекао је да су захваљујући карактеру и посвећености на тренинзима дошли до овог сјајног резултата.

"Као колектив смо били јединствени и увијек смо гледали да испоштујемо тренерове замисли, а као награда је стигло прво мјесто у БиХ", истакао је Ћетојевић.

Данашњем пријему присуствовала је већина чланова шампионске екипе, а Дејан Павловић и Давид Копреновић су на припремама у Кладову са репрезентацијом Србије.

Извор: Срна