latinica  ћирилица
29/06/2017 |  11:41 | Аутор: РТРС

Дистрикт Брчко: Према новом закону, рок за усвајање буџета 31. март

Влада Брчко дистрикта усвојила је данас измјене Закона о буџету којима је предвиђено враћање рока за привремено финансирање на 31. март, што значи да, уколико Скупштина буде подржала ово законско рјешење, привремено финансирање више неће трајати до краја године.
Брчко Дистрикт - Фото: РТРС
Брчко ДистриктФото: РТРС

Градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић недавно је најавио измјене овог закона, наводећи да је недопустиво да касни усвајање буџета без објективних разлога.

"Мислим да је то сасвим логично у ситуацији када не постоје објективне препреке за доношење буџета које смо имали у претходном периоду и које су тражиле да се ово рјешење донесе. Жао ми је што је било појединаца који су током изгласавања овог нацрта закона имали другачије мишљење за које сматрам да није аргументовано", рекао је Милић новинарима након данашње сједнице Владе.

Он сматра да је сасвим примјерена санкција која предвиђа обустављање плата свим државним службеницима и члановима Владе и Скупштине због неусвајања буџета до 31. марта.

Измјене Закона о буџету Брчко дистрикта Влади је предложила брчанска Дирекција за финансије.

Директор Дирекције Мато Лучић сматра да ће ове измјене донијети многе бенефите када је ријеч о приједлогу и и звршењу буџета.

Влада је на данашњој сједници донијела и одлуку о утрошку средстава грантова за манифестације "Први пливачки маратон" и "Брчанско љето - Савски цвијет 2017", чиме су створене претпоставке за расписивање јавног позива на који могу да се пријаве сва удружења која могу реализовати програме ових манифестација.

За манифестацију "Први пливачки маратон" издвојено је 10.000 КМ, а за "Брчанско љето" 77.000 КМ.

Шеф Одјељења за привредни развој, спорт и културу Перо Гудељевић вјерује да ће ове двије манифестације, као и до сада, плијенити пажњу туриста који током љета долазе у Брчко.

Извор: СРНА