latinica  ћирилица
29/06/2017 |  09:18 | Аутор: РТРС

Николић још није преузео Партизан

Нисам се ништа договорио с Партизаном, било је одређених преговора, али ништа конкретно није решено. Више ће се знати за недељу дана", рекао је за "Независне" Мирослав Николић, актуелни тренер кошаркаша Динамика, који је главни фаворит за функцију шефа струке Партизана.

Он је тренутно на одмору, а у претходној сезони је с екипом из београдског насеља Дорћол ушао у Суперлигу Србије, у којој је освојио пето мјесто. Николић је већ водио "црно-бијеле" у периоду од 1996. до 1998. године, када је освојио двије титуле првака Југославије, а једном му је то пошло за руком и када је био тренер Будућности.

Широј кошаркашкој јавности постао је познат када је екипу БФЦ-а из Беочина сензационално довео до финала првенства Југославије 1996. године.

Ситуација у Партизану је далеко од добре, клуб је у вјероватно најлошијем финасијском стању у историји, први пут од 1998. године није играо финале државног првенства, гдје је у полуфиналу поражен од ФМП-а. Екипу је недавно напустио тренер Александар Џикић, који је преузео Будућност. Оставку је поднио и предсједник Никола Пековић.

Николић сматра да неке ствари треба да се ријеше у клубу прије његовог доласка.

"Мислим да прво треба изабрати новог председника па тек онда да се договарамо да ли ћу ја бити тренер. Под уговором сам са Динамиком, с којим имам договорену сарадњу за још две године", казао је популарни Мута, који тренутно обавља и функцију помоћног тренера селектора Александра Ђорђевића у репрезентацији Србије, која је светски и олимпијски вицешампион.

Тренутно као најозбиљнији кандидат за упражњену столицу предсјеника клуба фигурира Велибор Јојић, предсједник и власник Динамика, са чијим би доласком транзиција Николића у Партизан вјероватно ишла много лакше. Популарни Мута већ има визију екипе уколико преузме Партизан.

"Моја концепција је да се у први план ставе млади играчи и да се с њима уз неколико старијих играча, као што је Новица Величковић, који је легенда Партизана, прави тим", казао је Николић.

Искусни Николић (61 година) има велико искуство са младим играчима, као млад стручњак је у БФЦ-у "избацио" на велику сцену тада непознате Миленка Топића, Владимира Кузмановића и Александра Смиљанића, који су касније постали репрезентативци Југославије.

Посљедњи од "бисера" које је искусни стручњак брусио био је плејмејкер Црвене звезде Стефан Јовић, с којим је својевремено сарађивао у Радничком из Крагујевца, када је тим играо регионалну АБА лигу. Са Јовићем сарађује и у репрезентацији Србије у посљедње три године.

Извор: Независне новине