latinica  ћирилица
29/06/2017 |  08:03 | Аутор: РТРС

Браво одбранио три пенала и одвео Чиле у финале (ВИДЕО)

Репрезентација Чилеа пласирала у финале Купа конфедерација, пошто је у Казању побиједила актуелног првака Европе селекцију Португала послије пенала са 3:0.
Славље Чилеа - Фото: Getty Images
Славље ЧилеаФото: Getty Images

Утакмица је послије регуларног дела и продужетака завршена 0:0, а Чиле је побиједио углавном захваљујући голману Клаудију Браву, који је одбранио сва три пенала, прво Рикарду Кварежми, затим Жоау Мутињу и на крају Нанију.

Голове за Чиле постигли су Артуро Видал, Чарлс Арангуис и Алексис Санчес.

У првом полувремену екипе су имале по једну праву шансу, али су оба пута голмани били успјешни. Прво је запријетио Чиле у шестом минуту када је добро шутнуо Едуардо Варгас, али му је Руи Патрисио одбранио. Два минута касније Клаудио Браво одбранио је ударац Андреа Силве.

Чиле је могао до гола у 54. минуту када се у доброј шанси нашао Видал, али је главом послао лопту преко пречке. Послије тога поново се истакао португалски голман, који је после ударца Варгаса избацио лопту у корнер. До краја утакмице прилику је имао Видал, али је са око 25 метара шутирао преко гола, па је утакмица отишла у продужетке.

Чилеанци су имали шансе и у продужецима, прво је покушао Санчес у 95. минуту, када је шутирао поред лијеве стативе, а одличну шансу пропустио је Видал у 118. минуту, пошто је са ивице шеснаестерца погодио десну стативу. У наставку акције лопта се одбила до Мартина Родригеса, који је погодио пречку.

Послије тога услиједили су једанаестерци, а голман Чилеа Клаудио Браво одбранио је сва три шута Португалаца.

Чиле ће у финалу играти против побједника данашњег дуела актуелног свјетског шампиона Њемачке и Мексика.

Извор: Б92