latinica  ћирилица
27/06/2017 |  16:56 | Аутор: РТРС

Грујичић није за подизање било каквог споменика у Сребреници

Начелник општине Србреница Младен Грујичић изјавио је да није за то да се на територији ужег дијела општине гради било какав споменик, јер би то само подигло тензије, што овој локалној заједници у било ком случају није потребно.
Сребреница - Фото: илустрација
СребреницаФото: илустрација

Коментаришући иницијативу Удружења грађана "Источна алтернатива" Републике Српске да у Сребреници буде постављена спомен-биста недавно преминулом руском амбасадору у УН Виталију Чуркину, Грујичић је потврдио да је она стигла у општину прије скоро мјесец дана.

"Мој је став, а и Скупштина општине је у претходном периоду донијела такву одлуку, да на простору општине нема било каквих могућности за подизање споменика. Предсједника овог удружења Војина Павловића упознао сам да нисам за то да се на територији ужег дијела општине Сребреница, за који дајемо дозволе, гради било какав споменик", рекао је Грујичић.

Он је истакао да се треба бавити стабилношћу Сребренице, стварању услова за међусобно уважањвање и поштовање, те стварању услова да инвеститори који су спремни да нешто покрену не буду спријечени иницијативама које доводе до дестабилизације.

"Због тога општина Сребреница није дала дозволу за градњу таковог споменика", додао је Грујичић.

Предсједник Удружења грађана "Источна алтернатива" Републике Српске Војин Павловић рекао је да је разлог за покретање ове иницијативе "Чуркиново залагање за истину и спречавање изгласавања британске резолуције о Сребреници у УН".

Извор: Срна