latinica  ћирилица
27/06/2017 |  14:37 ⇒ 14:55 | Аутор: РТРС

Глухаковић: Влада помаже развој Петрова

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић рекао је данас у Петрову да Влада Републике Српске даје пуну подршку развоју ове локалне заједнице.
Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић и начелник општине Петрово Озрен Петковић - Фото: СРНА
Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић и начелник општине Петрово Озрен ПетковићФото: СРНА

Глухаковић је као примјер добре праксе навео заједнички пројекат изградње бањско-туристичког комплекса "Терме Озрен", у озренском насељу Какмуж, у којем су препознали значајног инвеститора, "Милојевић Гиље-гас" из Србије, којем је додијељена постојећа неперспективна имовина.

Глухаковић, који је данас посјетио локалну управу у Петрову и градилиште "Терме Озрен", рекао је новинарима да је изградња бањског комплекса до сада највећи пројекат у овој локалној заједници.

"Данас смо разговарали и о могућности за нека друга улагања у туризам, како најбоље представити регулациони план и ван граница Републике Српске и на који начин привући нове инвеститоре, јер то овај простор заслужује", рекао је Глухаковић.

Он је подсјетио да је Влада заједно са свим институцијама Српске дала пуну подршку овој локалној заједници и најавио додатно унапређење односа како би локално становништво било задржано.

Он је најавио нова улагања из области пољопривреде, индустрије и прерађивачких капацитета.

Глухаковић је изразио задовољство што је компанија "Милојевић" у Влади Републике Српске и локалној заједници препознала сигурност за улагање.

Начелник општине Петрово Озрен Петковић истакао је да ова локална заједница има добру сарадњу са ресорним министарством, која као резултат има инвеситцију у "Терме Озрен".

"Разговарали како и на који начин да помогнемо инвеститору да се улагање што брже и конкретније реализује",рекао је Петковић.

Он је указао на потребу одржавања састанка са представницима министарстава саобраћаја и веза те пољопривреде, шумарства и водопривреде, како би била побољшана путна комуникација према бањско-туристичком комплексу "Терме Озрен".

Петковић је додао да је на данашњем састанку било ријечи и о туристичкој зони Калуђерица и најавио одржавање конференције на којој би били представљени њени потенцијали.

Директор компаније "Милојевић Гиље-гас" Славиша Јовић каже да би до краја августа требало да буде завршена прва фаза радова, након које слиједи изградња хотелског дијела, заједно са пратећим садржајем.

Он очекује да ће већ у наредној години, почетком сезоне, "Терме Озрен" у једном дијелу бити пуштене у рад, а да ће довршетак изградње цијелог објекта бити закључно са 2019. годином.

Пројектовани износ средстава за изградњу је 3.500.000 евра, али Јовић предвиђа да ће крајњи трошкови бити много већи.

Изградња савременог бањско-туристичког комплекса у Какмужу почела је крајем септембра прошле године.

Овај комплекс имаће хотел са шездесетак соба, ресторан капацитета 150 мјеста, свечану салу за 400 гостију, конгресну салу, два затворена и три отворена базена, спортске терене и модерну бензинску пумпу.

Извор: СРНА