latinica  ћирилица
27/06/2017 |  08:16 | Аутор: РТРС

Очекује се појачана фреквенција возила на ГП

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се вози по сувим коловозима, на граничним прелазима задржавања тренутно нису дужа од 30 минута, док се појачана фреквенција возила на прелазима очекује током дана, посебно на југу и сјеверу, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Гранични прелази - Фото: ТАНЈУГ
Гранични прелазиФото: ТАНЈУГ

Данас од 9.00 до 13.00 часова, због испитивања носивости моста преко ријеке Уне, биће обустављен саобраћај на дионици магистралног пута М-4, од раскрснице улица Његошева и Надежде Петровић, у близини граничног прелаза Нови Град-Двор.

На дијелу магистралног пута Брчко-Бијељина у рејону Љељенче у току је изградња-реконструкција пропуста у трупу пута, па ће се саобраћати према постављеној сигнализацији, односно наизмјенично једном траком.

Због постављања лед маркера у тунелима "Лакташи" и "Клашнице" на ауто-путу Градишка-Бањалука, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због изградње ауто-пута Бањалука-Прњавор измијењен је режим саобраћања у зони укрштања са магистралним путем Бањалука-Прњавор, па ће се до 31. августа саобраћати у оба смјера, са ограничењем брзине кретања возила до 20 и до 40 километара на час. Могуће су и повремене обуставе због изласка грађевинске механизације на пут.

Због радова на изградњи спојног пута оптичким каблом биће измјена у одвијању саобраћаја на магистралном путу Приједор-Сански Мост, дионица Тукови-Копривна.

У току је санација коловоза кроз град Требиње на дијелу магистралног пута М-6 због чега се теретни саобраћај из правца Љубиња усмјерава на кружном току десно, па преко улице Требињских бригада и Каменог моста према Билећи, а из правца Билеће лијево преко Каменог моста и Улицом требињских бригада.

Једном траком, наизмјенично, саобраћа се на путном правцу Карановац-Кнежево, у мјесту Рађићи, због улегнућа коловоза.

Због изградње вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице, локалитет Маховљанске петље, од 23.00 до 5.00 часова на снази су обуставе саобраћаја у максималном трајању до 30 минута, највише четири пута током овог периода.

Режим одвијања саобраћаја измијењен је и на магистралном путу Клашнице један-Прњавор, због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта ангажованих на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор, у периоду од 7.00 до 19.00 часова.

Због бушења и минирања терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб на снази су повремене обуставе саобраћаја до 15 минута, од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

Једном траком, наизмјенично, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и дионици Укрина-Горња Вијака, због активираног клизишта.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У Федерацији БиХ, на дионици магистралног пута Столац-Љубиње, од 5.30 до 13.30 часова, на снази су повремене получасовне обуставе саобраћаја, због радова на деминирању терена.

За данас је најављен почетак деминерских радова и на регионалном путу Високо-Илијаш, на локалитету Доња Вратница, па ће од 8.00 до 16.00 часова бити повремених получасовних обустава саобраћаја.

Због веома високе дневне температуре из Ауто-мото савеза Републике Српске савјетују возачима да путовања планирају у раним јутарњим или каснијим послијеподневним часовима, да праве што дуже паузе током вожње и узимају довољну количину течности.

Извор: СРНА