latinica  ћирилица
26/06/2017 |  13:26 | Аутор: РТРС

Пореска управа Српске: Издато 39 прекршајних налога у износу од 21.050 КМ

Инспектори Пореске управе Републике Српске обавили су 80 контрола и у 38 случајева утврдили неправилности, те издали 39 прекршајних налога у укупном износу од 21.050 КМ.
Пореска управа Републике Српске - Фото: РТРС
Пореска управа Републике СрпскеФото: РТРС

Инспектори су, у оквиру акције појачане контроле евидентирања промета преко фискалних каса, за 17 пореских обвезника изрекли мјеру привремене забране обављања дјелатности у трајању од 15 дана због неиздавања фискалних рачуна.

Мјеру привремене забране обављања дјелатности добили су порески обвезници - Самостални предузетник "Ред бул" из Бањалуке, Пекотека "Мраковица", Кафе барови "Кум" и "Виктори" из Српца, Трговинска радња "СТ", Угоститељска радња "Фешн бар", Занатаска радња "Бигл", Угоститељска радња "Тренто" и Трговинска радња "Инџој мис" из Приједора.

Ова мјера изречена је и Кафе бару "ИН" из Брода, Угоститељској радњи "Фемили" из Бијељине, Кафе бару "Азаро" из Доњег Жабара, Ноћном клубу "Омега" из Пелагићева, Ресторану "Сунце" и Трговинској радњи "Плави цвијет" са Пала, те Самосталој угоститељској радњи "Сан" из Калиновика и Самосталном предузетнику "Орбис" из Невесиња.

Инспектори су у оквиру ових контрола открили и једног непријављеног радника.

Из Пореске Управе Републике Српске подсјећају да се ове појачане контроле обављају у оквиру раније најављене кампање "Корак предузми, рачун узми", која се спроводи на већем броју електронских и штампаних медија у Републици Српској.

"Циљ је подизање свијести грађана о значају узимања фискалног рачуна, јер се управо узимањем рачуна даје допринос у борби против сиве економије и повећава економска снага Републике Српске", наводе из Пореске управе.

Осим тога, најављене су и појачане контроле инспектора на терену, с циљем превентивног дјеловања на грађане и пореске обвезнике.

Пореска управа Српске позива пореске обвезнике да поштују законске прописе у овој области, а све грађане да случајеве неиздавања фискалних рачуна пријаве путем мејл адресе /контакт@порескауправарс.орг/ или на бројеве телефона истакнуте на интернет страници ове управе.

Инспектори Пореске управе Републике Српске обавили су акцију појачаних контрола евидентирања промета преко фискалних каса у петак, 23. јуна, те у суботу и недјељу, 24. и 25. јуна, саопштено је из Пореске управе.

Извор: СРНА