latinica  ћирилица
26/06/2017 |  13:23 ⇒ 19:33 | Аутор: РТРС

Трнинић о мосту на Сави: На хрватској страни да заврши свој дио посла

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић потврдио је данас да ће у четвртак, 29. јуна у Градишци бити организован састанак са представницима Хрватске у вези са изградњом моста на Сави.
Неђо Трнинић - Фото: РТРС
Неђо ТрнинићФото: РТРС

Трнинић је нагласио да је циљ да се убрза доношење рјешења у стварима које хрватска страна треба да учини како би почела изградња моста.

- Ми смо завршили све потребне дозволе и папире, а формирана је и заједничка комисија за израду тендерске документације. Сада је на хрватској страни да заврши свој дио. Желимо да се на састанку у Градишци то мало убрза - рекао је Трнинић.

Он каже да би, према наводима хрватске стране, та држава на прољеће идуће године требало да распише тендер.

- Сматрамо да има простора да се то уради већ на јесен и надам се да ћемо у заједничким договорима доћи до рјешења - навео је Трнинић.

Он је додао да ће састанку у Градишци присуствовати и представници Министарства транспорта и комуникација БиХ, јер је мост међудржавни пројекат.

Трнинић је подсјетио да је на састанку у Загребу у септембру прошле године договорено да нови састанак буде одржан за мјесец дана, али да то тога није дошло због хрватске стране, јер су у Хрватској били избори, као и одређене врсте турбуленција.

Извор: СРНА