latinica  ћирилица
26/06/2017 |  13:16 | Аутор: РТРС

Противградна превентива испалила 34 ракете

Јако невријеме јуче је захватило Словенију и Хрватску, а у послијеподневним часовима стигло је у неколико градова и општина Републике Српске.
Противградна заштита Републике Српске - Фото: РТРС
Противградна заштита Републике СрпскеФото: РТРС

Веће штете није било, јер је на вријеме дјеловала Противградна превентива Републике Српске. У случају временских непогода становници Српске немају разлога за бригу, јер ће све јединице из система заштите и спасавања благовремено реаговати.

Противградна превентива Републике Српске јуче је испалила 34 ракете на подручју Бањалуке, Српца, Приједора, Дервенте, Прњавора, Градишке и Лакташа, те је тако спријечила могуће штете нагласио је вршилац дужности директора овог предузећа, Тихомир Дејановић и додао да ће и у наредном периоду уколико се укаже потреба, надлежне противградне станице одмах реаговати.

Стање на терену прати и Републичка управа цивилне заштите Републике Српске која редовно обавјештава јединице локалне самоуправе о потенцијално опасним метеоролошким условима истакао је портпарол, Жељко Стојановић.

Становници Српске данас немају разлога за бригу, јер из Хидрометеоролошког завода Српске до краја дана најављују сунчано вријема на западу и сјеверу, а нестабилно на југу, с пљусковима, грмљавином, уз мало ниже температуре.