latinica  ћирилица
25/06/2017 |  10:28 | Аутор: РТРС

Словаци: Италијани и Нијемци – срамота за фудбал

Селектор Словачке Павел Хапал рекао је шта мисли о побједи Италије над Њемачком од 1:0 и испадања његове селекције.
Фудбал - Фото: Getty Images
ФудбалФото: Getty Images

Млада селекција Словачке испала је са Европског шампионата за играче до 21 године због гол разлике - имала је шест датих и три примљена гола, а код Нијемаца је тај однос био 5:1.

Њемачка се с истим бројем бодова, као и Словачка и Португал, пласирала у полуфинале као најбоља другопласирана екипа поред Италије, Енглеске и Шпаније које су са првих м,еста ишле даље.

"Веома сам разочаран као што смо вјероватно сви. Вјерујем да сте и ви разочарани", рекао је Хапала. Он је додао да је мислио да би исход могао да буде овакав.

"Уз сво дужно поштовање према Енглезима и Шпанцима, турнир је за мене завршен, нећу га гледати. Оно што су приредили Нијемци и Италијани је велика срамота за фудбал на тако великом шампионату", додао је селектор.

Италијани су прошли даље захваљујући поразу Чешке од Дансе 4:2, али су Словаци имали прилику да прођу у полуфинале да је Њемачка примила још један гол. Резултат 1:0 одговарао је објема екипама. Њемачка ће у полуфиналу играти против Енглеске, а Италијани против Шпаније.

Павел Хапала је чешки тренер који је каријеру на клупи започео прије 13 година. Био је асистент у неколико чешких и словачких клубова до 2008. када постаје асистент на клупи Чешке. Након тога је био тренер Жилину, Заглебје и Сеницу све док 2014. није постао селектор младе репрезентације Словачке.

Извор: Б92