latinica  ћирилица
24/06/2017 |  10:49 ⇒ 15:20 | Аутор: РТРС

Долазак Кахрамана добар сигнал за јачање односа

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је долазак предсједника Скупштине Турске Исмаила Кахрамана на свечаност поводом инаугурације добар сигнал за јачање односа двије земље.
Александар Вучић и Исмаил Кахраман - Фото: СРНА
Александар Вучић и Исмаил КахраманФото: СРНА

Вучић је на састанку са Кахраманом у Београду истакао да односи двије земље иду узлазном линијом и да у будућности могу бити много бољи.

"Србија и Турска значајно су унапредиле економске односе, а у политичким односима све је више разумевања. Веома је важна сарадња два парламента", рекао је Вучић.

Кахраман је позвао Вучића да присуствује свјетском форуму о нафти који се у јулу одржава у Истанбулу, те истакао да турска страна припрема посјету предсједника Реџепа Тајипа Ердогана Србији, саопштено је из Службе за медије предсједника Србије.

Према његовим ријечима, Србија је за Турску, као и за цијели регион, веома важна земља.

"Желимо да развијамо наше економске односе и да што већи број турских бизнисмена инвестира у вашој земљи", навео је Кахраман.

Он је додао да је велико интересовање турске пословне заједнице за инвестирање у Србији, поготову у области инфраструктуре и захвалио Вучићу на личној подршци турским инвеститорима.

Извор: СРНА