latinica  ћирилица
22/06/2017 |  14:42 ⇒ 16:19 | Аутор: РТРС

Редовна контрола у нафтној индустрији, поновљена у "Арселор Миталу"

Директор Пореске управе Републике Српске Зора Видовић изјавила је Срни да су инспектори почели редовне контроле пословања у Рафинерији нафте Брод, Рафинерији уља Модрича, "Нестро петролу" и "Оптима групи", али и поновљену контролу у "Арселор Миталу" Приједор.
Зора Видовић - Фото: СРНА
Зора ВидовићФото: СРНА

Видовићева је истакла да је контрола предузећа у нафтној индустрији обављена прије неколико година, те да се врши најмање једном у пет година код пореског обвезника који редовно уплаћују обавезе и приказују приходе.

Она је навела да ће резултати контроле највјероватније бити познати крајем мјесеца, односно да ће резултати бити објављени на сајту Пореске управе чим буде потписан записник и уручено рјешење пореском обвезнику ако буде неправилности.

Видовићева је рекла да је након судског спора са "Арселор Миталом" у току поновни поступак у којем ће Пореска управа отклонити процедуралне грешке, те потврдити ранији налаз о постојању трансферних цијена када је утврђено да је буџет Српске оштећен за 49 милиона КМ.

"Грешке ћемо отклонити и прикупити додатне информације да би доказали да постоје трансферне цијене", поручила је Видовићева.

Она није могла рећи када би поновљени поступак могао бити завршен.

Извор: СРНА