latinica  ћирилица
22/06/2017 |  13:40 ⇒ 13:42 | Аутор: РТРС

Клуб Хрвата у НСРС: Нема повреде националног интереса

Предсједавајући Клуба Хрвата у Вијећу народа Републике Српске, Томислав Томљановић, изјавио је данас да нема повреде виталног националног интереса хрватског народа у актима које је усвојила Народна скупштина Републике Српске на посљедњој сједници.
Томислав Томљановић - Фото: СРНА
Томислав ТомљановићФото: СРНА

Томљановић је истакао да су усвојени акти, међу којима су измјене и и допуне Закона о платама запослених у Министарству унутрашњих послова /МУП/ и Кривични законик, универзални и не третирају витални национални интерес.

"Сматрам да су веома добре измјене и допуне Закона о платама запослених у МУП-у и да би сва министарства требало да сачине слична законска рјешења да би рад адекватно био вредован", рекао је Томљановић, након сједнице Клуба Хрвата у Вијећу народа Републике Српске.

Он је оцијенио да су добро сачињени и Кривични закон Републике Српске, те Закон о заштити лица која пријављују корупцију.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је 15. јуна измјене и допуне Закона о платама запослених у МУП-у, Кривични законик, Закон о заштити лица која пријављују корупцију и Закон о пореском систему Српске.

Извор: СРНА