latinica  ћирилица
22/06/2017 |  12:38 ⇒ 13:00 | Аутор: РТРС

Требиње: До краја године зграда за избјегла и расељена лица

У Требињу ће до краја године почети изградња стамбене зграде са 48 станова за избјегла и расељена лица, након чега ће бити распуштен једини колективни смјештај на подручју града у Ластви, за чијих 15 корисника ће бити трајно ријешено стамбено питање.
Требиње: Грајић - Петровић - Фото: СРНА
Требиње: Грајић - ПетровићФото: СРНА

Помоћник министра за избјеглице и расељена лица Републике Српске, Радован Грајић, током данашње посјете овом граду, захвалио се градоначелнику, Луки Петровићу, и истакао да Град Требиње треба да буде примјер осталим локалним заједницама у Републици Српској јер је, у рекордном року, завршио сву потребну документацију, обезбиједио локацију, грађевинску дозволу, урадио пројектну документацију, довео инфраструктуру до зграде.

У остале стамбене јединице биће смјештена избјегла и расељена лица са подручја града која буду задовољила критеријуме да не би дошло до дуплирања, а уколико не буду попуњени сви капацитети, право на привремено становање и уз минималну надокнаду имаће социјално угрожена лица.

Вриједност пројекта је 2,2 милиона КМ, а средства су обезбијеђена из пројекта осигурања јавних стамбених рјешења и од Владе Републике Српске.

Извор: СРНА