latinica  ћирилица
22/06/2017 |  11:05 | Аутор: РТРС

ДНС Бањалука: Балабан изазива политичку кризу

Градски одбор ДНС-а Бањалука саопштио је данас да је циљ Будимира Балабана разбијање коалиције ДНС-СНСД и стварање политичке кризе у Бањалуци чиме би били успорени или заустављени битни пројекти за грађане овог града.

"Балабан је радио на формирању новог клуба одборника у Скупштини града Бањалука, који би имао за циљ разбијање ДНС-а, као и наших коалиционих партнера СП-а и Уједињене Српске, те притисак на градоначелника Игора Радојичића", наводи се у саопштењу.

У ДНС-у тврде да је Балабанова намјера била да нема обавеза према странци и бирачима, али да се бави кадровским и другим рјешењима у Граду Бањалуци. Како се наводи, Балабан је покушао да наметне своје чланове управних одбора мимо Кадровске комисије и Предсједништва Градске организације ДНС-а, од којих су два предложена кандидата чланови других политичких партија. ДНС истриче да је његова намјера била да градоначелник проводи политику и интересе новог клуба, а не грађана Бањалуке и политичких партија, које су га подржале на локалним изборима 2016. године.

У ДНС-у наглашавају да је Балабан желио да сви градски проблеми и рјешења буду његово приватно питање, не желећи да се на било који начин отвори разговор у вези са проблемима у раду Центра за социјални рад Бањалука, те утврде тачне чињенице.

Извор: СРНА