latinica  ћирилица
22/06/2017 |  10:49 | Аутор: РТРС

Вулин: Нема оправдања да било ко буде ван прихватних центара

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Александар Вулин изјавио је да нема ниједног оправдања да било ко од миграната буде ван прихватних центара, јер је Влада Србије обезбиједила довољан број смјештајних капацитета, у складу са највишим свјетским стандардима.
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC) -
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC)

Вулин је навео да су јутрос припадници Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије пребацили из Шида око 100 илегалних миграната у друге прихватне центре у Србији.

Он је истакао да сви илегални мигранти, који нису хтјели да буду дио азилног система Србије, а угрожавали су свакодневни живот грађана, нису више могли да се задржавају на подручју општине Шид, преносе београдски медији.

"Влада Србије ће наставити да се хумано и одговорно односи према свим мигрантима и људској невољи која их је довела овдје, али никада неће дозволити да се свакодневни живот наших грађана на било који начин угрожава, као и да се не поштује закон", рекао је Вулин.

Он је додао да као што припадници МУП-а и Војске Србије не дозвољавају да се на територију Србије улази илегално, тако се не дозвољава ни да се она илегално напушта и да се терет мигрантске кризе на тај начин преноси и на друге земље.

"Нећемо дозволити да се криминалци користе муком миграната и да их пребацују, као што нећемо дозволити ни да се мигранти задржавају без одговарајућих папира и одговарајућих законских рјешења", навео је Вулин.

Извор: СРНА