latinica  ћирилица
22/06/2017 |  09:51 ⇒ 15:10 | Аутор: РТРС

Стање у банкарском сектору данас на дневном реду Владе Српске

Влада Републике Српске данас ће разматрати извјештаје о стању у банкарском систему Републике Српске за прошлу годину и о пословању и резултатима рада са финансијским извјештајем Агенције за банкарство Републике Српске за исти период.
Влада РС - Фото: РТРС
Влада РСФото: РТРС

Влада ће разматрати и извјештај о стању на тржишту хартија од вриједности за прошлу годину, те извјештаје о раду за прошлу годину Комисије за хартије од вриједности Републике Српске и о финансијском пословању Комисије за хартије од вриједности Републике Српске за период од 1. јануар до 31. децембра прошле године.

На дневном реду је и приједлог измјене Одлуке о усвајању Акционог плана запошљавања у Републици Српској за ову годину, као и информација о преговорима са кинеском фирмом "Чајна Шандонг Интернешенел Економик енд Техникал Корпорејшн Груп Лтд".

Из Бироа Владе за односе с јавношћу саопштено је да је на дневном реду сједнице разматрање Приједлога закона о ветеринарству у Републици Српској, Приједлог  закона о измјенама и допунама Закона о водама, те Приједлог стратегије развоја културе Републике Српске 2017-2022. године.

Влада би требало да разматра и те информацију о обезбјеђивању бесплатних уџбеника за ученике првог и другог разреда основних школа за школску 2017/2018. годину, о одобрењу реалокације средстава између Министарства просвјете и културе и основних школа, за период од 1. јануара до 30. јуна ове године у укупном износу од 15.000 КМ, те приједлог рјешења о давању сагласности на измјену Реда вожње у жељезничком путничком саобраћају за 2016/2017. годину.