latinica  ћирилица
22/06/2017 |  09:43 ⇒ 09:52 | Аутор: РТРС

Република Српска: Завршена анализа односа у владајућој коалицији

Представници СНСД-а, ДНС-а и СП-а, странака које чине владајућу коалицију у Републици Српској, завршили су анализу међусобних односа и сарадње на локалном нивоу, а конкретни потези које ће повући биће познати након новог састанка челника тих партија.
Додик, Павић, Ђокић - Фото: РТРС
Додик, Павић, ЂокићФото: РТРС

- Још нема најаве за нови састанак, али стално комуницирамо о стању на терену. Стање је задовољавајуће, биће одређених потеза, али ће се више о томе знати након новог састанка - рекао је генерални секретар СНСД-а Лука Петровић.

Анализа је најављена послије коалиционог састанка одржаног недавно у Палати Републике на коме су били предсједници, потпредсједници и други функционери СНСД-а, ДНС-а и СП-а. Под лупу су дошли односи у срединама у којима је неко од партнера у власти, а други у опозицији као што је случај у Бијељини, Добоју, Братунцу, Костајници, Шипову, Шамцу и Котор Варошу.

Сарадњу на највишем нивоу власти прије и послије локалних избора у октобру прошле године нису пратиле општинске и градске страначке организације, што је довело до тога да се, након објаве изборних резултата, нису нашли на истим странама у локалним парламентима.

Извор: Глас Српске