latinica  ћирилица
22/06/2017 |  09:35 ⇒ 09:46 | Аутор: РТРС

Звезда доводи младог Бразилца: Зе Маркос улог за будућност

Црвено-бели, према сазнањима "Новости", доводе младог штопера (19) који је играо у младом тиму Атлетико Параненсеа и био капитен репрезентације до 17 година

Још један Бразилац стиже у Црвену звезду као прави улог за будућност. Ријеч је о играчу великог потенцијала Жозе Маркосу Алвес Луису, познатијем као Зе Маркос. Момак је у фебруару напунио 19 година, играо је у младом тиму Атлетико Параненсеа, а да је супер-таленат, говори податак да је био капитен репрезентације Бразила до 17 година, прије двије године на СП 2015.

Зе Маркос је штопер, што је годинама једна од најтраженијих позиција.

Са 188 цм, млади Бразилац је у својој генерацији доминирао у скоку, игра главом му је јача страна, опасан је у прекидима, брз је и добар техничар. Он је већ стигао у Београд, ових дана ће у друштву менаџера највјероватније и потписати вишегодишњу сарадњу са црвено-белима.

Није планирано да се одмах гурне у ватру. Највјероватније ће ову сезону играти за млади тим, попут његовог земљака и десног бека Вивеироса.

Овим трансфером се само потврђује стратегија нашег најтрофејнијег клуба је да ће се много више ослањати на младе играче.

Извор: Новости