latinica  ћирилица
22/06/2017 |  09:33 ⇒ 16:01 | Аутор: РТРС

Премијерка Цвијановић честитала Вучићу преузимање дужности предсједника Србије

„У име Владе Републике Српске и у своје име, упућујем Вам најискреније честитке поводом преузимања дужности предсједника Републике Србије. Увјерена сам да ћете са једнаком посвећеношћу, сада и на новој функцији, наставити да водите Вашу земљу путем развоја, напретка и даље афирмације њеног положаја у регионалним, европским и међународним оквирима. Наше заједничке вриједности и везе између Републике Српске и Републике Србије темељ су на којем градимо наше пријатељске односе у циљу стварања бољих политичких и привредних прилика, регионалног мира и укупне стабилности", наводи се у честитики.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Предсједница Владе Српске истиче да, због раније преузетих обавеза и путовања у иностранство, није у могућности да присуствује Вучићевом свечаном пријему поводом преузимања дужности предсједника Републике Србије, али наглашава да јој је била изузетна част што је присуствовала полагању свечане заклетве у Народној скупштини Србије, поводом избора Вучића за предсједника Републике Србије.

 Институције и грађани Републике Српске народу Србије желе мир, стабилност и напредак, а Вама много успјеха у будућем раду уз дубоко увјерење да ће наше партнерство у будућности бити још снажније. У име Владе Републике Српске још једном изражавам захвалност што је брига за Републику Српску високо на листи Ваших приоритета“, закључује се у честитки коју је предсједница Владе Жељка Цвијановић упутила предсједнику Србије, Александру Вучићу.