latinica  ћирилица
21/06/2017 |  15:24 ⇒ 18:07 | Аутор: РТРС

Почетком јула одлука о отварању ГП у Новом Граду (ВИДЕО)

Да ли ће гранични прелаз у Новом Граду ускоро бити отворен за теретни саобраћај, знаће се почетком јула. Ово питање наћи ће се 6. јула на заједничкој сједници Савјета министара БиХ и Владе Хрватске.
Гранични прелаз Нови Град - Фото: РТРС
Гранични прелаз Нови ГрадФото: РТРС

Отварање граничног прелаза у Новом Граду за теретни саобраћај је од великог значаја за привреднике који се баве извозом. На тај начин смањиће укупне трошкове транспорта робе.

"То би била охрабрујућа вијест за привреду, за раднике и за комплетан Нови Град и околину. А да не говорим за нас који се бавимо транспортом", истакао је Гојко Антонић, власник Транспортног предузећа "Савиа" Нови Град.

Више оптимизма у рјешавању овог проблема изразили су и представници општине Нови Град након састанка са Божом Зовком, предсједником Мјешовите комисије за граничне прелазе БиХ.

"Кренуло се активно, већ су урађени добри кораци. Зацртани планови који су требали бити одрађени су испуњени. Постоје добри услови за отварање граничног прелаза", рекао је Зовко.

Начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача је нагласио да послије данашњег састанка треба бити оптимиста и да су упознати са обавезама ове општине у наредном периоду..

Прва обавеза је испитивање носивости моста на Уни у Новом Граду, која ће бити обављена 27.јуна. Тада, од 9 до 13 часова биће обустављен саобраћај путничких возила на овом граничном прелазу.