latinica  ћирилица
21/06/2017 |  13:17 | Аутор: РТРС

Митровић: Убрзати избор српског члана УО Института за нестала лица БиХ

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић сматра да је потребно да се убрза процедура избора другог члана Управног одбора Института за нестала лица БиХ из реда српског народа.
Недељко Митровић - Фото: РТРС
Недељко МитровићФото: РТРС

"Крајње је неприхватљиво да се ушло у политикантство и да се у недоглед одуговлачи рјешавање овог кадровског питања у Институту за нестала лица БиХ", рекао је Митровић Срни.

Он је напоменуо да је попуна Управног одбора Института за нестала лица БиХ неопходна како би се могла отворити процедура избора чланова Колегијума директора Института за нестала лица БиХ.

"Постојећи Колегијум директора Института већ шест година ради у техничком мандату, јер су директорима одавно истекли мандати и немају никаквих овлашћења", додао је Митровић.

Савјет министара БиХ крајем прошле године именовао је привремени Управни одбор Института за нестала лица БиХ чији су чланови Момир Шкиљевић, Шимун Новаковић, Јадранка Дураковић, Мирко Околић, Кемо Сарач и Марио Живковић.

Шкиљевић је у Управном одбору представник Међународне комисије за тражење несталих лица.

Савјет министара БиХ није именовао другог члана тог тијела из српског народа након што је оставку раније поднио Мирко Околић.

Извор: СРНА