latinica  ћирилица
21/06/2017 |  13:04 | Аутор: РТРС

ПУ Мркоњић Град: Стање безбједности стабилно

Стање безбједности на подручју Полицијске управе Мркоњић Град у мају је било стабилно, није било извршених кривичних дјела као ни прекршаја који би изазвали веће узнемирење грађана, рекао је данас начелник ове управе Милан Милекић.
ПУ Мркоњић Град - Фото: СРНА
ПУ Мркоњић ГрадФото: СРНА

"У области безбједности саобраћаја, у мају је евидентирано 14 саобраћајних незгода, што је мање за 36,36 одсто у односу на мај протекле године", нагласио је Милекић на конференцији за новинаре.

Из саобраћаја је искључено 69 возача од чега 65 због вожње под утицајем алкохола и четири због вожње прије стицања права на управљање моторним возилом.

Милекић је апеловао да грађани предузму одређене превентивне мјере заштите приватне имовине јер је почела сезона годишњих одмора.

"Највише кривичних дјела против имовине догађа се управо у вријеме годишњих одмора. Апелујем и да грађани који посједују оружје за личну безбједност обавезно изврше замјену оружних листова којима је истекао рок важења", рекао је Милекић.

Полицијска управа Мркоњић Град формирана је новим Правилником о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста у Министарству унутрашњих послова Републике Српске, који је ступио на снагу 24. марта.

Ова полицијска управа покрива седам општина Мркоњић Град, Шипово, Рибник, Језеро, Српски Купрес, Петровац и Источни Дрвар.

Извор: СРНА