latinica  ћирилица
21/06/2017 |  12:30 | Аутор: РТРС

Наставници у ОШ "Вук Караџић" из Петрова и даље у штрајку

Наставници у Основној школи "Вук Караџић" из Петрова настављају штрајк све док не буде ријешена ситуација у вези са именовањем вршиоца дужности директора те образовне установе, саопштено је данас из ове школе.
ОШ "Вук Караџић" Петрово - Фото: РТРС
ОШ "Вук Караџић" ПетровоФото: РТРС

Наставници су ступили у штрајк 16. јуна, а наставили су га и након одржаног састанка са министром просвјете и културе Републике Српске Даном Малешевићем у Бањалуци.

Малешевић је тада поручио наставницима да се врате у учионице и да наставе да раде свој посао, те да надокнаде изгубљене часове.

Он је навео да ће, када буде расписан нови конкурс бити спроведена процедура, те да ће школски одбор доставити ресорном министарству списак оних који су конкурисали са комплетном документацијом, а да ће Влада именовати директора школе.

Он је напоменуо да ни тада не мора да буде уважено ни мишљење колектива, ни школског одбора, већ да у том моменту Влада одлучује.

Наставници су 6. јуна упутили захтјев Министарству просвјете и културе Републике Српске за повлачење рјешења о именовању Даворина Адамовића за вршиоца дужности директора школе.

Они тврде да оно није донесено у складу са Законом о основном образовању, као и акт о одбијању сагласности за именовање кандидата Школског одбора Ведране Бркић, која има сагласност и подршку овог колектива.

Основну школу "Вук Караџић" у Петрову похађа 200 ученика.

Извор: Срна