latinica  ћирилица
21/06/2017 |  11:48 | Аутор: РТРС

Костајница: Нема епидемије мишије грознице

На подручју општине Костајница, упркос неколико евидентираних случајева мишије грознице, нема разлога за проглашење епидемије, рекао је Срни директор Дома здравља Костајница Зоран Торбица.
Костајница - Фото: РТРС
КостајницаФото: РТРС

Торбица је потврдио да је на подручју општине Костајнице забиљежено неколико случајева мишије грознице, али да не постоје основи, ни разлози за проглашавање епидемије.

"До сада смо имали четири спорадична случаја, од којих су три потврђена. Пацијенти су сада добро. Били су на Клиници за инфективне болести и отпуштени су са блажим симптомима. Нема елемената за проглашење епидемије јер ови случајеви нису везани ни за временски интервал, ни за одређено подручје", појаснио је Торбица.

Он је потврдио да је упућен званичан захтјев за ванредну дератизацију и да се очекује инструкција од Инситута за заштиту здравља Републике Српске.

Торбица је истакао да нема никаквих специфичних елемената и да се овакве најезде глодара догађају периодично на сваке двије или три године.

"Далеко је то још од било каквих озбиљнијих размјера и сигурно се неће ићи у правцу проглашавања епидемије", навео је Торбица.

Извор: СРНА