latinica  ћирилица
21/06/2017 |  11:45 ⇒ 12:23 | Аутор: РТРС

Перишић: Информација лажна и пласирана да би се омогућила НАТО интервенција

Професор на Факултету за међународну политику и безбједност у Београду Срђан Перишић изјавио је да је информација о могућности терористичког напада у Бањалуци измишљена и пласирана да би се дестабилизовала Република Српска и отворила могућност за интервенцију НАТО-а.
Срђан Перишић (фото:BKTVNews) -
Срђан Перишић (фото:BKTVNews)

"Циљ је да се Бањалука дестабилизује. То је медијски притисак на грађане у Српској, на саму власт у Бањалуци да попусти како би дошло до интервенције запада, односно НАТО-а", рекао је Перишић за телевизију "Пинк".

Према његовом мишљењу, ЕУ се "мало" повукла са западног Балкана, а истовремено јача тежња НАТО-а да се земље из региона учлане у Алијансу.

"Бањалука је означена као препрека ширења НАТО-а на Балкану", прецизирао је Перишић.

Он је истакао да циљ дјеловања западних служби и усмјеравања терориста према Балкану може бити истискивање било каквог руског интереса.

"Они не желе ни културно присуство Русије ни сарадњу између наших култура. То је интерес Велике Британије и западних служби, а сад је то деловање појачано тежњом да земље Балкана уђу у НАТО", рекао је Перишић.

"Еуроблиц" је јуче објавио да је Обавјештајно-безбједносна агенција /ОБА/ БиХ дошла до информација да се припрема напад на објекте или на неке од штићених особа на подручју Бањалуке.

Након спроведених провјера, Министарство унутрашњих послова Републике Српске саопштило је да не постоји ниједна информација о евентуалном терористичком нападу на подручју Бањалуке.

Извор: СРНА