latinica  ћирилица
21/06/2017 |  10:40 | Аутор: РТРС

ПУ Зворник: Прије одласка на одмор обезбиједити имовину

Полицијска управа /ПУ/ Зворник апелује да грађани током предстојеће сезоне годишњих одмора повећају опрез и предузму одговарајуће мјере како би умањили ризик од могућности да криминогена лица, користећи непажњу и одсуство, отуђе или угрозе њихову имовину.
Полиција - Зворник - Фото: РТРС
Полиција - ЗворникФото: РТРС

Из ПУ наводе да је неопходно да грађани који у вријеме годишњих одмора нису у свом стану или кући о томе обавијесте најближе комшије или пријатеље који ће повремено обићи њихову имовину.

Савјетују и да се за вријеме коришћења годишњег одмора, грађани не остављају у својим домовима златни накит, новац и друге вриједности, него је потребно да их повјере на чување блиским особама.

Кључеве од куће или стана, поручују из ПУ, не треба остављати на мјестима на којима би криминогена лица лако могла доћи до њих.

ИЗ ПУ обавјештавју грађане да у случају да примијете нешто неуобичајено или да чују буку из стана комшије за којег знају да није ту, одмах позову полицију на бесплатан број телефона 122, како би полицијски службеници одмах изашли на лице мјеста.

Полицијски службеници ПУ Зворник појачаће своје присуство на терену као и сарадњу са локалном заједницом с циљем одржавања повољне безбједносне ситуације.

"Позивамо грађане на узајамну сарадњу и пружање безбједносно интересантних и корисних информација, по којима полиција у оквиру својих надлежности и поступа, како би било унапријеђено постојеће повјерење између грађана и полиције", наводе из ПУ Зворник.

Извор: СРНА