latinica  ћирилица
21/06/2017 |  10:29 | Аутор: РТРС

Федерер у осмини финала у Халеу

Швајцарски тенисер Роџер Федерер пласирао се у осмину финала турнира у Халеу, пошто је на старту тог турнира победио Јапанца Јуишија Сугиту после два сета, 6:3, 6:1. Федереров противник у осмини финала биће Немац Миша Зверев.
Роџер Федерер (Фото: epa/Facundo Arrizabalaga) -
Роџер Федерер (Фото: epa/Facundo Arrizabalaga)

Пети тенисер свијета, Федерер победио је након 52 минута игре и искористио пет од 13 брејк лопти. Федереров противник у осмини финала биће Нијемац Миша Зверев који је био бољи од Лукаса Ласка са 6:4, 6:4.

Јапански тенисер Кеи Нишикори славио је против Шпанца Фернанда Вердаска након три сета, 6:7, 6:3, 6:4.

Након изгубљеног првог сета у тај-брејку (7:9), Нишикори је успио да окрене резултат у своју корист и добије наредна два сета (6:3, 6:4).

Нишикори, 9. тенисер свијета, спасао је девет од 10 брејк лопти и побиједио послије два сата и 26 минута игре.

Он ће у наредном колу играти против Карена Хачанова из Русије, који је побиједио Француза Жила Симона након три сета, 6:2, 6:7, 6:3.

Томи Хас, њемачки тенисер који је прије 20 година први пут играо на овом турниру и освојио га два пута, није успио да се пласира у осмину финала пошто је изгубио од Бернарда Томића из Аустралије послије два сета, 4:6, 4:6.

Хасу је ово посљедњи наступ у Халеу јер планира да заврши каријеру на крају сезоне.

Поред Федерера и Нишикорија у наредно коло пласирали су се и Шпанац Роберто Баутиста Агут, Немци Александер Зверев и Флоријан Мајер, Робин Хасе из Холандије, руски тенисери Михаил Јужни и Француз Лука Пуј.

Извор: Танјуг