latinica  ћирилица
21/06/2017 |  10:24 | Аутор: РТРС

Зверев: Шампионе као што је Новак не налазиш поред пута

Александер Зверев, један од најталентованијих младих играча данашњице, рекао је да ће се тешко поновити шампиони какви су Новак Ђоковић и Роџер Федерер.
Александер Зверев - Фото: Screenshot
Александер ЗверевФото: Screenshot

Откад се појавио на АТП туру, од 20-годишњег момка из Хамбурга очекује се да наслиједи актуелну генерацију и постане први на свијету.

- Тенис у Њемачкој никада није био на нижем нивоу. Имали смо Бориса Бекера, Мајкла Штиха, Штефи Граф. Зато многи очекују да имамо освајача Гренд слема - навео је Зверев.

Звереву предвиђају свијетлу будућност, а он истиче да су сјајни резултати актуелне генерације резултат огромног рада који су уложили у прошлости.

- Веома је тешко схватити младе играче, али са мном није такав случај, јер сам одувијек знао зашто тренирам и због чега се такмичим. Притисак долази од медија који увијек покушавају да пронађу новог Новака Ђоковића или Роџера Федерера, али такви шампиони се не проналазе поред пута - рекао је Зверев.

Нијемац је потом објаснио шта је потребно да бисте били у врху.

- Радили су цчитав живот како би постали оно што јесу, а ми покушавамо исто. Има много момака који играју сјајан тенис – Кирјос игра одлично када је озбиљан, Тим је много напредовао у посљедње три године - додао је.

Он је похвалио Федерера који му један од идола.

- Увијек покушава да нам помогне и ја слушам његове савјете. Помогао ми је на почетку каријере, као и другим играчима. Да ли ме је његов повратак изненадио? Не, сумња није постојала јер он није отишао, већ је само направио паузу. Наравно да нико није очекивао да ће освојити три велике титуле на почетку године, али он је Роџер. Феноменалан је и наставља да пише тениску историју - закључио је Зверев.

Извор: Б92