latinica  ћирилица
20/06/2017 |  21:51 | Аутор: РТРС

Вучић: Очување финансијске дисциплине и раст БДП задаци за Брнабић

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да су очување финансијске дисциплине и раст бруто друштвеног производа (БДП) изузетно важни задаци за будућу премијерку Ану Бранабић.
Александар Вучић (фото: © Tanjug/ Tanja Valic) - Фото: РТРС
Александар Вучић (фото: © Tanjug/ Tanja Valic)Фото: РТРС

Он је за РТС рекао и да је привођење крају седме ревизије арнжамана са Међународним монетраним фондом такође један од важних задатака за Брнабић.

Додао је и да ће јој у томе помоћи министар финасија Душан Вујовић.

"Вујовић остаје министар финансија, разговарао сам о томе и са Брнабић", рекао је Вучић.

На питање да ли је знао да ће Брнабићевој повјерити мандат онда када је поклонио књигу на посљедњој сједници Владе коју је водио као премијер, он каже:

"То је и тада била моја жеља али нисам знао да ли ћу имати снаге да то предложим, а камоли да ли ће то да прође".

На питање, чега се плашио, каже: "Одговора СНС".

Подсјетио је да је на сједници Предсједништва странке њих троје било против Бранбић, а шесторо је одмах рекло да ће је подржати:

"Разумио сам њихову бојазан за мој рејтинг и рејтинг странке и као и како ће то прихватити традиционална Србија".

На питање да ли су њихови разлози били дискриминаторски и у стилу као што говори Драган Марковић Палма, Вучић каже да су многи говорили горе од њега, Вук Јеремић и Велимир Илић.

"Један од њих је рекао: Како би мој деда Солунац на то реаговао? А кад га погледате јасно вам је да је далеко од тога... Други је изнио најгоре могуће коментаре, најбруталније увреде", рекао је он.

Он је позвао лидера Јединствене Србије Драгана Марковића Палму да промијени став и гласа за избор Бранабић на функцију предсједнице Владе Србије.

"Надам се да ће (Марковић) свој став да промијени и позивам га и вечерас да промијени став", рекао је Вучић.

"Рекао ми је и Марјан Ристичевић да неће бити за геј параду, а ја сам му рекао да ни мене тамо неће видјети, да то није мој свијет, али да је наша жеља да свако има право на слободу окупљања", рекао је Вуичић.

Вучић је, сумирајући свој премијерски мандат, изјавио да свом насљеднику и будућој влади оставља пуну касу.

Као неуспјех доживљава кашњење Клиничког центра у Нишу, а док му је људски и политички најтеже то што није успио да заштити градоначелника Београда Синишу Малог.

Ужасно му је, каже, тешко пало то што Клинички центар у Нишу није завршен, да је стално о томе питао на сједницама владе и да је добијао погрешне информације све док није формирао одбор који се тиме бавио.

Личним, људским неуспехом сматра то што није довољно чврсто стао иза Синише Малог, за кога сматра да је најбољи градоначелник Београда у посљедњих 30 година, а који је заправо колатерална штета напада којима је прави циљ био он, а не Мали.

Извор: Агенције