latinica  ћирилица
20/06/2017 |  19:57 | Аутор: РТРС

Продановић: БиХ се преспоро креће ка ЕУ

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Лазар Продановић упозорио је да се БиХ преспоро креће ка ЕУ.
"БиХ на раскрсници напретка и стагнације-изазови и препреке за државну власт" - Фото: СРНА
"БиХ на раскрсници напретка и стагнације-изазови и препреке за државну власт"Фото: СРНА

- Будућност БиХ је у интегративним процесима, уз пуно уважавање уставне структуре БиХ и залагање за владавину права... - рекао је Продановић за Срну уочи трибине у Источном Сарајеву, коју су о теми "БиХ на раскрсници између напретка и стагнације - изазови и препреке за државну власт" организовали Центри цивилних иницијатива.

Он каже да БиХ не може замислити као острво на Балкану изоловано од република бивше СФРЈ.

Говорећи о трибини, која је одржана у присуству изузетно малог броја заинтересованих, Продановић је рекао да је основа парламетарне активности изабраних званичника комуникација са грађанима.

- Тог принципа држим се у свим дијеловима БиХ, наравно, тамо гдје сам позван да комуницирам са грађанима - рекао је Продановић и додао да пажљиво слуша проблеме свих грађана и да на основу тога креира и властите политичке иницијативе и акције.

Представник ЦЦИ Ивица Ћавар рекао је да је циљ оваквих скупова, који су одганизовани широм БиХ, побољшање комуникације између грађана-бирача и њихових изабраних представника, са циљем отворенијег и ефикаснијег рада институција БиХ.

Предсједавајући Клуба посланика ХДЗ-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Никола Ловриновић сматра да је европски пут БиХ изузетно значајно питање за све грађане.

Посланик СББ БиХ Фехим Шкаљић истиче да се у БиХ треба градити све више и све брже.

- Треба да слушамо грађане и да се приближимо ономе што они раде и што им треба - поручио је Шакљић.

Он је оцијенио да су се виши нивои власти у БиХ "одвојили од људи" и да нису довољно на терену, што је довело до застоја у развоју БиХ.

Посланик ДФ-а у Представничком дому Дамир Бећировић рекао је да за разлику од својих колега из парламента чије странке су на власти, уопште није оптимиста у погледу свијетле будућности БиХ.

- Нажалост, видјели смо да мало тога у БиХ може проћи без уплитања политике, не само у економију него и у друге сфере живота, због чега треба градити отворен дијалог у овој земљи. За разлику од мојих колега, ја сам мало више песимиста ... - рекао је Бећировић.

Скупу су присуствовали предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић и књижевници са овог подручја Жељко Пржуљ и Горан Врачар.

Извор: СРНА