latinica  ћирилица
20/06/2017 |  17:10 ⇒ 17:16 | Аутор: РТРС

Агиус: Изетбеговић и Човић задовољни сарадњом са Хагом

Чланови Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић и Драган Човић у разговору са предсједником Хашког трибунала Кармелом Агиусом изразили су задовољство досадашњом сарадњом БиХ и овог суда, као и захвалност за пружену правну помоћ правосудним органима у БиХ.
Човић и Изетбеговић са Агиусом - Фото: www.predsjednistvobih.ba
Човић и Изетбеговић са АгиусомФото: www.predsjednistvobih.ba

Агиус је на данашњем састанку у Сарајеву информисао чланове Предсједништва БиХ о изазовима са којима се сусреће Хашки трибунал пред крај мандата.

Нагласивши значајан напредак у раду суда, Агиус је изразио наду да ће Хашки трибунал окончати свој мандат на оптималан начин и у предвиђеном року, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Агиус је информисао чланове Предсједништва БиХ о активностима суда на "Аутрич" програму који се односи на насљеђе Хашког трибунала, те о динамици успостављања информативних центара у БиХ.

У име предсједавајућег Предсједништва БиХ Младена Иванића састанку је присуствовао официр за везу са Хашким трибуналом из реда српског народа Боривоје Маројевић.

Данашња посјета Агиуса је друга у низу посјета државама насталим на подручју бивше Југославије прије окончања рада Хашког трибунала крајем 2017. године.

Извор: СРНА