latinica  ћирилица
20/06/2017 |  16:47 | Аутор: РТРС

Вулин: Наставићемо да се боримо за наше пензионере

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да се Међународна организација рада није изјашњавала о томе да ли протјерани Срби из Хрватске имају право на пензије, већ да је дала мишљење да ли та земља крши одређене конвенције.
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC) -
Александар Вулин (фото: © Tanjug/ RADE PRELIC)

- То није никаква пресуда. ИЛО је одговорила на захтјев синдиката пензионера да саопшти да ли Хрватска крши или не крши конвенције зато што не исплаћује пензије Србима за период трајања грађанског рата - рекао је Вулин.

Он је нагласио да ће Влада Србије наставити да се бори за пензионере и указао да годинама инсистира на рјешавању овог питања.

- Није могуће да сте радили неко вријеме, да имате радни стаж и да се то не признаје. Наставићемо да се боримо за наше пензионере - рекао је Вулин.

Хрватски медији јавили су да је ИЛО закључила како Хрватска није дужна да пензионерима, претежно српске националности, са територије некадашње Српске Аутономне Области Крајина, исплати пензије за период од почетка оружаних сукоба у Хрватској до 1998. године.

Извор: СРНА