latinica  ћирилица
20/06/2017 |  16:26 ⇒ 17:29 | Аутор: РТРС

Шуме Српске ће у општини Брод помоћи реконструкцију путева (ВИДЕО)

Шуме Српске помоћи ће општини Брод у реконструкцији путева, посебно оних којима ово јавно предузеће експлоатише обловину. Ово је договорено на састанка представника управе Шума Српске и бродске општине.
Шуме Српске помажу општини Брод - Фото: РТРС
Шуме Српске помажу општини БродФото: РТРС

Многи путеви које користе Шуме Српске су урушени, али Општина Брод нема средстава којима би ову инфатсрукруту поново уредила.

Разговарано је и о рјешавању других питања од обостраног интереса.

- То су питања за све локалне заједнице, то је питање путне инфатструктуре и недостатка средстава општине да би та инфтструктура била у функционалном стању, каже начелник Брода, Илија Јовичић.

Ристо Марић, директор Шума Српске рекао је да се у трећем кварталу покуша одрадити тај дио путева који су урушени.

Реагујући на синдикалну најаву штрајка због новог Правилника, чија примјена радницима не одговара, Марић истиче да је ријеч о самопрокламованој групи, која не представља интересе радника: "Ми смо Правилник донијели на основу Одлуке Владе Р рпске и тај исти Правилник је усвојио Надзорни одбор. Не видим ниједан разлог да неко може да манипулише и да каже да је то директор донио преко кољена."

Захтјеви ове групе су неоправдани, јер нису закључили Колективни уговор, зато што нису Синдикат већ само Удружење синдикалног дјеловања, наводи Марић.

Из Синдиката су раније поручили да им је нови правилник неприхватљив, јер су им његовом примјеном, смањене плате.