latinica  ћирилица
20/06/2017 |  14:56 | Аутор: РТРС

Мирјанић: Пројекти у водопривреди вриједни 180 милиона КМ

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић поручио је данас да се од 2013. године у Српској реализују пројекти у области водопривреде, вриједни око 180 милиона КМ.
Стево Мирјанић - Фото: РТРС
Стево МирјанићФото: РТРС

На састанку Мирјанића, представника Јавне установе "Воде Српске" и Инспектората Српске у Бањалуци договорено је да се до краја јула припреми приједлог мјера за побољшање стања у области водопривреде у Српској, са јасним роковима извршења и носиоцима активности.

Договорено је и да се бројни послови у области водопривреде подигну на виши ниво, од одржавања хидромелиорационих система и контроле изведених радова у водопривреди, до реализације динамичког плана редефинисања "Вода Српске" у роковима које је усвојила Влада, саопштено је из ресорног министарства.

Говорећи о пројектима у овој области, Мирјанић је истакао да је ријеч о улагањима и активностима каква на овим просторима нису забиљежена у претходних 30 година.

Он је додао да је Српска за уређивање стања у водопривреди обезбиједила значајна средства из пројеката Европске инвестиционе банке, Свјетске банке и Фонда солидарности.

Извор: СРНА