latinica  ћирилица
20/06/2017 |  14:36 | Аутор: РТРС

Илић: Имамо квалитет за Лигу шампиона

Капитен Партизана Саша Илић рекао је да верује да црно-бели имају квалитет да "нападну" Лигу шампиона, али и да успјешно играју и у домаћим такмичењима.
Саша Илић - Фото: Novosti.rs
Саша ИлићФото: Novosti.rs

Партизан је претходно у групну фазу Лиге шампиона улазио на седам година, 2003. па 2010. године, а први противник екипе из Хумске у овогодишњем походу на елитно такмичење биће подгоричка Будућност у другом колу квалификација. 

"Увеијк размишљам тотално контра. Људи ми мало и замјерају што увијек причам скоро као да је то немогуће. Настављам да причам да је немогуће, али се ипак надам да је и могуће", рекао је Илић новинарима на Златибору, гдје се шампион Србије налази на припремама.

На питање новинара да упореди садашњу екипу Партизана са оним екипама које су улазиле у Лигу шампиона, Илић је навео да не може да их пореди.

"Свака екипа је имала врлине и мане, тако и те екипе које су играле Лигу шампиона 2003. и 2010. године. У сваком случају, пуно ће зависити и од жријеба, срећа је један од пресудних фактора, јер се игра на испадање", рекао је Илић.

"Ја се само надам да ова екипа има карактер, то је доказала у претходном периоду. Надам се да неће бити пуно одлазака, да нећемо имати повријеђене играче, да ће цијела екипа бити на окупу јер онда мислим да имамо квалитет да корак по корак нападамо Лигу шампиона и видјећемо докле ћемо стићи", додао је капитен Партизана.

Прије двије године, Партизан није ушао у Лигу шампиона, али је одлично играо у Лиги Европа и био је врло близу "европског прољећа". Међутим, то се одразило на резултате у домећем првенству, па је новинаре занимало има ли Партизан квалитет за борбу на свим фронтовима.

"Сигурно да има, али морамо да идемо корак по корак. Сада је превасходни циљ Европа. Знамо првог противника и надамо се најбољем, надамо се и некој одређеној срећи. Прије двије године нисмо добро стартовали у првенству и нисмо били прваци. С друге стране, правили смо фантастичне успехе у Европи, били надомак да будемо друга екипа Партизана која је могла да презими, али можда нисмо имали довољно искуства и среће. Али, да се не враћамо на те ствари...", рекао је Илић.

"У сваком случају, Партизанове амбиције су свима познате. За домаће оквире то су оба трофеја, а у Европи да дођемо у неку групну фазу. Сви се надамо Лиги шампиона, али ако не може Лига шампиона, нека бар буде Лига Европе", додао је.

Илић је казао да су и Партизану, као и свакој екипи, увек потребна појачања.

"Што више квалитетних играча то је боље за наш клуб, већа је конкуренција па ће играчи пружати још више да се наметну тренеру. Ако се појави могућност да дође још неколико квалитетних играча, ја сам увијек за то, то би нам значило", рекао је Илић.

Партизан ће у нову сезону ући са новим тренером, Мирославом Ђукићем, са којим је Илић својевремено био и саиграч у репрезентацији.

"Био сам пар пута у репрезентацији када је Ђукић био један од носилаца. То је мени било фантастично искуство, јер сам био у друштву великана какви су били Пеђа Мијатовић, Дејан Савићевић, (Драган) Пикси Стојковић... То су били вансеријски играчи и био сам почаствован што сам имао прилике да са њима тренирам. Имао сам контакт и са Ђукићем када је био селектор. Имам ја одличну сарадњу са Ђукићем, као и са свим тренерима који су били у Партизану. Ми смо на истом путу и трудићемо се да заједничким снагама урадимо оно што сви желимо", рекао је Илић.

У Партизан се вратио фудбалер Данило Пантић, а новинаре је занимало да ли послије излета по Европи и он може да се врати на велика врата као и Урош Ђурђевић прошле сезоне.

"Ја се надам да може. Дача је играч који је био пројектован као носилац игре Партизана, али сплетом неких одређених околности... Можда није размишљао да је то најбољи пут за њега, десило се то што се десило. Он је сада на новом почетку, његова је срећа што је изузетно млад играч и на њему је да ради и да се наметне тренеру, да покаже свима нама оно што се причало о њему када је био млађи. Имеће подршку свих људи у клубу и од свих играча. Све је на њему", рекао је Илић.

Партизан је напустио помоћни тренер Љубиша Ранковић који ће у ПАОК-у бити помоћних некадашњем тренеру Партизана Александру Станојевићу.

"С једне стране, много ми је драго јер је отишао да надограђује себе у један велики клуб са Салетом Станојевићем који је велики тренер. Ја му желим све најбоље. С друге стране, много ми криво што није с нама, али знам да ће бити уз нас као што ћемо ми бити уз њега када ПАОК буде играо", рекао је Илић.

Извор: РТС, Бета