latinica  ћирилица
20/06/2017 |  14:00 ⇒ 14:09 | Аутор: РТРС

Звиздић: Приближавање НАТО савезу - приоритет БиХ

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић присуствовао је данас сједници Сјеверноатлантског савјета у Бриселу на којој је ово највеће политичко тијело НАТО савеза пружило подршку убрзању интеграционих процеса БиХ.

Звиздић је у свом обраћању истакао да је активација Акционог плана за пријем БиХ у НАТО и приближавање овом савезу један од спољнополитичких приоритета БиХ, саопштено је из Савјета министара БиХ.

Он је упознао чланове Савјета да је БиХ усвојила стратешке документе "Преглед одбране" и "План модернизације Оружаних снага БиХ", као и о процесу књижења непокретне војне имовине, чиме су, како је рекао, учињени значајни искораци на путу НАТО интеграција.

Звиздић је рекао да БиХ континуирано учествује у мировним операцијама и УН посматрачким мисијама гдје активно сарађује и са НАТО снагама.

Према његовим ријечима, БиХ је посвећена промоцији мира, стабилности и просперитета у регији, јачању сарадње у области одбране и безбједности, као и убрзању процеса евроатлантских интеграција регије.

Извор: Срна