latinica  ћирилица
20/06/2017 |  12:46 | Аутор: РТРС

Мектић: Миграциона кретања могу искористити и терористи

Министар безбједности БиХ Драган Мектић упозорио је на данашњем Салцбург форуму у Будимпешти на опасност да радикалне групе, као и терористи, могу искористити миграциона кретања, што изискује додатно јачање оперативне сарадње полицијских служби региона и ЕУ.
Драган Мектић - Фото: РТРС
Драган МектићФото: РТРС

Говорећи о овим изазовима, Мектић је на Форуму, на којем је разговарано о илегалним миграцијама на западном Балкану и борби против тероризма, нагласио да се у региону налази око 8.000 миграната, који на све начине желе да дођу до земаља ЕУ, па постају и жртве организованих криминалних група и кријумчара.

Због тога је указао на могућност повећања броја миграната, који ће преко територије БиХ покушати илегално да дођу до земаља западне Европе, саопштено је из Министарства безбједности БиХ.

Мектић је посјетио и Центар за борбу против тероризма Мађарске /ТЕК/ и са директором Јаношом Хајдуом разговарао о унапређењу сарадње овог центра и полицијских агенција у БиХ.

Током посјете Будимпешти Мектић се састао и са мађарским привредницима, које је упознао о безбједности и заштити инвестиција у БиХ, с обзиром на исказану спремност и планове да улажу и отварају фабрике у БиХ.

Мектић ће се данас састати и са министром унутрашњих послова Мађарске Сандором Пинтером.

Извор: СРНА