latinica  ћирилица
20/06/2017 |  11:02 ⇒ 12:19 | Аутор: РТРС

"Муслиманско братство" и вехабије потпуно компромитују Изетбеговића

Озбиљне истраге о узроцима и везама исламских радикала које се воде у Њемачкој, Аустрији, Италији или Француској, као и енегичнији став великих земаља против исламског радикализма и "Муслиманског братства", све више брину предсједника СДА Бакира Изетбеговића, који је током и након рата био у најближим везама с тим "братством", али и иранским обавјештајном службом, пише "Дневни аваз".

Сарајевски дневник наводи да "сијање страха, монтирани процеси и физички напади, те заустављање реформи, злоупотреба вјере и правосуђа и везивање за иранско-турски утицај показује шта Изебеговић жели да направи од БиХ и Бошњака".

"Након 27 година власти и гурања Бошњака и БиХ удесно, те са свеопштом дијагнозом да је водио опасну политику, Изетбеговић немирно дочекује крај мандата идуће године", истиче се у тексту.

Панику да ће високи функционер ове странке Амир Зукић у затвору проговорити како су се крали избори, дијелили "црни фондови", али и страх да западне обавјештајне службе озбиљно пропитују ратну пљачку Изетбеговића и радикала окупљених око предсједник Сабора Исламске заједнице у БиХ Хасана Ченгића, више нико не може да сакрије од чланства СДА, наводи исти извор.

Извор: СРНА