latinica  ћирилица
20/06/2017 |  10:24 | Аутор: РТРС

Ухапшени починиоци 18 тешких крађа и крађа, штета 10.000 KM

Младићи из Прњавора, чији су иницијали М.М. /23/ и Н.Ф. /21/, ухапшени су због сумње да су на подручју Бањалуке и Прњавора починили 18 тешких крађа и крађа причинивши материјалну штету од 10.000 КМ.
Полиција РС - Фото: РТРС
Полиција РСФото: РТРС

Хапшење је извршено јуче, а у расвјетљавању кривичних дјела учествовали су припадници Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Бањалука, те полицијских станица Бањалука-Лазарево, Лауш, Обилићево и Прњавор, речено је Срни у Полицијској управи Бањалука.

Осумњичени су од фебруара прошле године са паркираних возила, најчешће француског произвођача као што су "ситроен" и "пежо", скидали катализаторе користећи ауто-дизалицу и специјални алат за сјечу цијеви разних легура.

Украдене ауто-дијелове продавали су као секундарну сировину путем интернет огласа.

На основу наредбе Основног суда Прњавор, извршен је претрес куће и помоћних објеката у Прњавору, које користи М.М, гдје су пронађени и одузети предмети као што је специјални наведени алат за крађу катализатора и други алат који ће послужити као доказ у кривичном поступку. Саслушан је и већи број свједока.

Након завршеног испитивања, Н.Ф. је пуштен на слободу, а М.М. је предат у надлежност Судској полицији у Бањалуци.

Полиција ће против њих двојице у редовној процедури надлежном тужилаштву поднијети извјештај за почињена кривична дјела тешка крађа и крађа.

Срна незванично сазнаје да су ухапшени Мирослав М. и Никола Ф.

Извор: Срна